Multifunkcionális édesanya!

Nincsenek könnyű helyzetben a mai édesanyák, hiszen nekik is 24 órájuk van minden feladatukra – mint mindenkinek -, viszont ők nem egy embernek a feladatát végzik el…

A menedzservilágban gyakran előfordul az, hogy egy sikeres cégvezetőt visszahúz a felesége és megakadályozza abban, hogy kihozza magából a maximumot. A legszerencsésebb eset az, ha támaszkodni tudunk a partnerünkre, hiszen támogatásért mindig a szeretteinkhez fordulunk. Erről a nagy témáról beszélgettünk Bodrogközi Katalinnal a Neuron HR vezetőjével.

Családanya, feleség, HR vezető. Biztosan soha nem unatkozol. Hogyan tudod összeegyeztetni mind a három életedet?

Nem tagadom, hogy ritkán lógatom a lábamat, de annál nagyobb odaadással, szenvedéllyel végzem a feladataimat. A férjemmel megalkottunk egy rendszert, ami a lehető legjobban működik, így mindenre megfelelő energiát és időt tudok fordítani. Ennek köszönhetően nem érzem tehernek egyik feladatomat sem.

A Neuron – relatíve kis csapattal – 35 fővel dolgozik, így itt is kicsit a támogató családanya szerepét töltöm be, mivel egy családias, közvetlen társaságról beszélünk, ezért itt is tudom hasznosítani az otthon megszerzett tapasztalatokat.

Mivel a férjed a cég vezetője, biztosan vannak olyan döntések, amivel kapcsolatban nem teljes az egyetértés. A problémás kérdéseket a munkahelyen beszélitek meg, vagy van, amikor otthon is kitértek rájuk?

A céges dolgokat – néhány kisebb dolgot leszámítva – mindig a munkahelyünkön beszéljük meg, nem szokásunk hazavinni a munkánkat, illetve a nagyobb volumenű meetingjeinket, beszélgetéseinket kivétel nélkül az irodában folytatjuk.

De itt kiemelném, ahhoz, hogy objektíven lássuk a saját cégünk működését vagy ki kell tudnunk szállnunk a székből és kívülállóként megfigyelni a mindennapokat, vagy egy partnert kell találni, aki más szemszögből is figyeli a dolgokat. Talán ebben tudok a legtöbbet hozzátenni munkámon kívül a cég kiváló működéséhez.

Mivel László szinte kétlaki életet él, hiszen folyamatosan ingázik Debrecen és Budapest között, hogyan kellett átalakítani a családi életeteket ahhoz, hogy ezt az életvitelt támogatni tudd?

Azt kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán nem kellett átalakítani a családi életünket, hiszen a gyerekeinket nem mondanám már kicsiknek, így ők is meg tudják oldani az adott helyzetet, ha esetleg változnának a tervek. De ez nagyon ritkán fordul elő. Mint minden családban, nálunk is meg van a hétköznapok rendje, de előfordulhat heti két-három alkalommal is, hogy valami közbejön, és ez felborul. De mindez nem okoz nehézséget a nekünk, sőt talán egy kis változatosságot is a család életébe.

Mióta dolgozol HR vezetőként a Neuronnál?

2011-ben csatlakoztam a Neuron csapatához. A gyerekek születését követően úgy döntöttünk Lacival, hogy megpróbáljuk milyen együtt dolgozni, és mivel azóta is itt vagyok, úgy gondolom, hogy 6 évvel ezelőtt jó döntést hoztunk.

Sokan félnek ettől a helyzettől, hogy egy helyen dolgozzanak párjukkal, viszont így jobban tudom támogatni a karrierjében, munkájában, mintha fogalmam sem lenne arról, hogy mit, miért csinál.

Az ingázásnak köszönhető, hogy egy cégnél dolgozol a férjeddel. Ezáltal több időt tölthettek együtt, akárcsak egy ebéd idejéig is?

Ritkán fordul az elő, hogy együtt tudjunk ebédelni. Inkább azt tudnám kiemelni, hogy jó érzéssel, energiával tölt el az a tény, hogy egy hajóban evezünk, és egy célért dolgozunk minden egyes nap.

Gondolom Te vagy Lászlónak a biztonsági pont, hiszen ha éppen el kell utaznia, akkor is jó kezekben tudhatja a céget. Hogyan birkózol meg ezzel a feladattal?

Ahogy említettem, a nagyobb volumenű dolgokat akkor beszéljük át, amikor mind a ketten az irodában vagyunk, így amikor Laci Budapesten tartózkodik, nem szokott nagyobb probléma lenni, illetve a modern technikának köszönhetően azonnal tudunk kommunikálni, hogyha szükséges.

Kezdjen el gépelni és üssön egy entert a kereséshez